A Digitális Erőmű szervezésében zajlott Digitális Napok elnevezésű kétnapos rendezvényen robotokkal, drónokkal, 3D-modellekkel és virtuális eszközökkel találkozhattak az érdeklődők!

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ózdi intézményegysége, a Digitális Erőmű szervezésében zajlott Digitális Napok elnevezésű kétnapos rendezvényen (2017. november 10–11.) a digitális világ legfrissebb technológiai vívmányai és innovatív fejlesztései mutatkoztak be széles nézőközönség előtt.

Robotokkal, drónokkal, 3D-modellekkel és virtuális eszközökkel találkozhattak az érdeklődők a felújított gyárépület multifunkciós nagycsarnokában.
Az országos egyesületek, az e területen jártas szakemberek, cégek kiállításai mellett a helyi szakközépiskola is képviseltette magát. A kiállításon bemutatott tárgyakat, programokat az ide látogatók ki is próbálhatták.

Általános sikert arattak a drónsimogatóban kipróbálható quadkopterek, a VR-szemüvegek és a segway-ek; a legkisebbeket a sávkövető robotautók és a hologrampiramis ejtette ámulatba, míg a felnőttek felmérhették koncentrációs képességüket egy digitális program segítségével.


A Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás fővédnöksége alatt megvalósult programot megtisztelte jelenlétével Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, aki a megnyitón tartott beszédében elismerően szólt az intézményben folyó szakmai munkáról. Riz Gábor országgyűlési képviselő és megyei fejlesztési biztos, valamint Lovas Lajos ügyvezető igazgató a digitális kompetenciafejlesztés fontosságát hangsúlyozta.


A Digitális Napokon több mint 800 érdeklődő vett részt, ám aki most nem tudott ide ellátogatni, annak jó hírül szolgálhat, hogy a bemutatott robotikai és virtuális eszközök egy része (drónszimulátor, quadkopterek, VR-szemüvegek, sávkövető robotautók) az intézményben állandó attrakcióként elérhető lesz, sőt robotika szakkör, illetve digitális műhely elindítását is tervezik.

A képek forrása a Digitális Erőmű Facebook oldala!


Köszönjük a beszámolót Sárosi-Kernya Izabellának!

 

Digitális Napok a DIGITÁLIS ERŐMŰBEN


Hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be, vagy ha még nincs fiókod, regisztrálj!

Belépés Regisztráció