Teszteltük a karácsonyi játékban kisorsolásra kerülő Eachine E011C-t!

Az Eachine E011C, a nemrégiben tesztelt E010 egyik utódja, illetve gyakorlatilag annak karácsonyi verziója, C mint Christmass?
A kis gép piros és fehér színben is elérhető!
Jelenleg a gép ára 3800Ft körül mozog, szóval annak aki most ismerkedik a drónozás világával, vagy gyermekének szeretne egy kis szobacirkálót, amin még lego figura is van, ennél jobbat biztos nem fog találni!

Kicsomagolás

A dobozzal kapcsolatban ugyanazt írhatom le, mint korábban az E010-nél, hisz teljesen ugyanarról van szó: mindent belezsúfoltak egy dobozba, ha kiszedtük, nehéz visszavarázsolni, de úgyse fogjuk soha visszarakni:)


Találunk a csomagban egy USB-s töltőt, egy szett tartalékpropellert, egy 260mAh-s, 1 cellás akkumulátort, távirányítót, némi leírást.
Sajnon itt is elmarad a két aksi, így rögtön a vásárláskor érdemes egy töltős, 4-5 aksis pakkot venni hozzá!
A töltő itt fordítva működik mint az E10-nél, érdekes hogy mindig variálnak ezen, szóval itt ha bedugjuk, pirosan világít, majd ha feltölt, elalszik a fény. Ez az E10-nél ugye pont fordítva volt. A töltési idő 30-60 perc körül van.


Távirányító 

A távirányító sem változott, a szokásos E sorozat távját kapjuk, tudja amit kell, és ennyi.
A bal kar hosszú megnyomásával sikerült előcsalni a hazatérés funkciót, amit már jól tudunk mit jelent az ilyen kis gépeknél, elindulnak haza...kínába :) Értelmetlen funkció, ne piszkáljuk inkább.
A jobb kar hosszú megnyomásával módot vállt, de én nem érzékeltem semmit, lehet próbálkozni, hátha valaki rájön, a leírás szerint brick mode (legó) és power save (takarékos) módok között lehet kapcsolni.
Flippelni is tudunk, ezt a jobb kar rövid megnyomása és egy irány választással tehetjük meg, szépen meg is csinálja, nem esik le utánna, jól tartja a magasságot.
A középső és a jobb oldali fel-le nyíl a trim gomb.
Reméltük hogy az aksi csatlakoztatása után elinduló zenét valahogy ki lehet majd kapcsolni, de nem, ameddig szét nem húzzuk, ez bizony szorgalmasan fújja a karácsonyi dalokat :)


 

Tesztüzem

A gép nem éppen könnyű, a legóval együtt 36g, emlékezzünk, az E010 mindössze 22g volt. A motorokat is lecserélték, immár 0716-ös motorokat találhatunk, ez kell is a megnövekedett súly miatt!
Tesztrepülésünk során azt tapasztaltuk, hogy stabilan, szépen, könnyedén lehet vele körözni a szobában, nem érzünk motor erő hiányt, nagyon kezes kis gép lett, jobban tetszik mint az E010 összességében!

A gép így önmagában egyébként semmi extrát nem tud, ez még nem egy igaz tiny whoop, hisz se FPV kamera, se szemüveg nincs a csomagban.
Mit tehetünk hát? Rakunk mi rá egyet, számtalan youtube videó bemutatja hogyan valósíthatjuk ezt meg. Ilyen szépen is át lehet alakítani!




Illetve így is tehetünk rá FPV kamerát, de ő, hát, kicsit 'fura' :)


 

Összefoglaló

Az Eachine E011C egy rendkívül olcsó, a már kezdőknek ajánlott E010-től egy fokkal jobbnak vélt szobacikráló drón, amit nyugodt szívvel ajánlunk bárkinek.
Érdemes kezdéskor akupakkot és propellereket venni hozzá, és később aki kívánja, szerelhet rá FPV-t is, a legó figura helyére, illetve a zenélés végülis kikapcsolható, ha kiszereljük belőle a hangszórót, így legalább könyebb is lesz.

Pozitívumok:
- olcsó
- stabil
- aranyos lego figura :)
- nagyon gyorsan feltölt
- átalakítható FPV-s géppé
- nagyon ellenálló
- nyugodt, csendes

Negatívumok:
- semmi extra
- idegesítő zenélés
- nem működő funkciók, hazatérés és headless
- kicsit gyenge
- olcsó műanyag távirányító

A gépet itt vásárolhatjátok meg: Eachine E11C Kínai raktárból 3800 Ft
 

Eachine E011C képek


Hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be, vagy ha még nincs fiókod, regisztrálj!

Belépés Regisztráció