Paypal regisztráció bemutatása kezdőknek!
 

Paypal regisztráció kezdőknek

www.paypal.hu oldalra lépve angol felület fogad minket, itt a „Sign up” gombra kattintva kezdődik a regisztrációs folyamat.

Magánszemélyként regisztrálva a „Personal Account” előtti gombot választva tudunk tovább lépni (Continue gomb)

A rendszer, ha a paypal.hu oldalról érkezünk automatikusan érzékeli és beállítja az országot (ha mégsem, akkor Hungary). Itt az Email address soron meg kell adni az email címet, amit használunk, majd kitalálni egy jelszót és kétszer beírni (Create your password és Confirm your password sorokba).

A jelszó tartalmazzon kis- és nagybetűket, számokat, esetleg speciális karaktereket, a biztonság kedvéért. Ha mindez megvan, a továbblépéshez a Continue gombra kattintsunk.

 

A következő képernyő a személyes adatok megadására való:

First name: Keresztnév, Last name: Vezetéknév (Middle name nem szükséges)

Date of birth: születési dátumot kér beírni, nap/hónap/év formátumban

Nationality: ha Hungary-t jelöltünk meg az előző képernyőkön országként, továbbra is behozza, ha nem, akkor válasszuk ki.

Street Address 1: A lakcím utca, házszám, emelet, ajtó, stb. része

Street Address 2: ha nem fér ki az előző mezőbe

City: Város/Község (település)

Province/Region: Megye

Postal code: irányítószám

Mobile: telefonszám, nemzetközi formátumban (+36-…/xxx-yyyy)

A mobil telefonszám alatt a kis négyzetet bejelölve kell kattintani az Agree and Continue gombra a továbbiakhoz.

Példa egy kitöltésre, ennyi adat elég is, nem kell minden, de az itt kitöltöttek nagy része kötelező mező.

A következő lépés, hogy eldöntsük, most hozzáadunk-e bankkártyát a PayPal fiókunkhoz, ezt javaslom későbbre halasztani, később is lesz rá lehetőség és nem bonyolult. Kártyaadatok megadása nélküli továbblépéshez a kék - I’ll do it later - szövegre kell kattintani.

Ezzel el is készült a Paypal fiókunk, amivel ebben az állapotában még nem sok mindent tudunk kezdeni. Ahhoz, hogy a PayPal fizetést használni tudjuk, először az email címünket kell ellenőriztetni. Ehhez az oldal alján a kék - Go to your account - szövegre kell kattintani, amivel a PayPal fiókunk összefoglaló felületére érünk.

Az összefoglaló felületen az email cím ellenőrzéséhez a Confirm email address kék szövegére vagy a felette található szürke borítékra kell kattintani.

A következő képernyőn megerősítő email kiküldését kezdeményezzük a megadott email címünkre. Ehhez a Send Email gombra kell kattintani.

Paypal_1.png

Az érvényesítő email kiküldéséről a zöld pipa tájékoztat, ekkor meg kell nézni a levelező rendszerünkben, hogy jött-e a PayPal-tól levél.

Új kép (1).png

 

A levélben keressünk egy kék Activate gombot, amit megnyomva a böngésző egy megerősítő oldalra visz minket, ahol a PayPal bekéri a fiókunkhoz tartozó jelszót.

Új kép (3).png

A PayPal fiókhoz tartozó jelszavunk megadása után a kék Confirm Email Address gomb megnyomásával igazolhatjuk, hogy a megadott email cím a miénk. Ez mindenképpen szükséges a fiókunk későbbi használatához.

Új kép (4).png

Mikor ezen is túl vagyunk a PayPal összefoglaló felületére kerülünk vissza, ahol már az email címünk is zöld lett. Következő lépésként felajánlja a PayPal, hogy kapcsoljuk a bankszámlánkat vagy bankkártyánkat (vagy mindkettőt) össze a fiókunkkal. Nekem lassan 10 éve van PayPal fiókom, de a bankszámlámat még nem kapcsoltam össze vele, csak a bankkártyát, fizetéshez, reklamációk bonyolításához teljesen megfelelő. A bankkártya szimbólumra (vagy az alatta lévő Link a card) feliratra kattintva kezdhetjük el a bankkártyánk összekapcsolását a PayPal fiókunkkal.

Ekkor egy pillanatra bedobja a Wallet részt, ahol látszik, hogy se bankszámla, se bankkártya nincs még a fiókunkhoz kapcsolva, majd elindul a bankkártya hozzáadása. Nem javaslom senkinek, hogy a saját betéti- vagy hitelkártyáját csatolja hozzá a PayPal fiókhoz, a visszaélések elkerülése érdekében. Erre találták ki a virtuális bankkártyát. A virtuális bankkártya egy olyan kártya, amit fizikailag nem gyártanak le, csak a főbb adatait kapjuk meg (kártyaszám, lejárat, kód). Az OTP-nél ezt WebKártyának hívják és úgy működik, hogy ez a kártya egy elkülönített bankszámlához kapcsolódik, amire csak akkor teszünk pénzt, ha a webkártyával fizetni akarunk, egyébként üres a számla. Az elkülönített számlára díjmentesen vezethetünk át összegeket, az aktuális fizetési igényeknek megfelelően. A Webkártya és az elkülönített számla azért fontos, mert az interneten nagyon gyakori a kártyaadatok ellopása, és ha a mi webkártyánk adatai valakinek sikerülne is ellopnia az interneten, visszaélni nem tud vele, mert üres számla áll mögötte, nem pedig a saját bankszámlánk, megtakarításainkkal, folyószámla hitelkeretünkkel.

A kártya típusánál (Card type) ki kell választani a kártya kibocsátóját (VISA, MasterCard, stb.), majd alatta a kártya számát (Card Number) kell megadni mindenféle elválasztó jelek nélkül. A következő mezőbe a kártya lejárata kerül Hó/Év formátumban (Expiration MM/YY). A következő mező (CSC) a három jegyű kód, ami a fizikai kártyák hátoldalán,az aláírás mezőben található, webkártya esetén megkapjuk a kártyaszámmal és lejárattal együtt. A rendszer felajánlja az alapértelmezett címünket a következő sorban a kártyához beállításra. A kék Save gombbal menthetjük a kártya adatait.

Példa egy helyes kitöltésre (az adatok nem valósak):

Ha valamit elírtunk, hibaüzenetet küld a rendszer, ekkor ellenőrizzük újra a megadott adatokat.

Ha minden jól sikerült, megjelenik egy kártya szimbólum, használhatjuk a Paypal fiókunk fizetésre a hozzá kapcsolt bankkártyához tartozó bankszámla egyenlegének erejéig.


Hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be, vagy ha még nincs fiókod, regisztrálj!

Belépés Regisztráció